Categorii
Articole

Fotoliile mici sunt ok pentru copii?

Fotolii mici: sunt OK pentru copii?

 

Vă întrebați dacă copiii voștri ar trebui să învețe în scaune de lemn, clasice, sau în fotolii mici pufoase, special concepute pentru copii? Răspunsul s-ar putea să vă surprindă!

Primul fotoliu puf tip “Bean Bag” a apărut în 1969 și, de atunci, în special în partea nordică a Europei, acestea au devenit una dintre cele mai populare modalități prin care copiii se uită la televizor, citesc benzi desenate, joacă jocuri video și multe altele. Totuși, aceste fotolii mici ultra-confortabile sunt în mod normal folosite doar pentru relaxare. Cu toate acestea, dovezile arată că acestea pot fi folosite de asemenea pentru “situații de muncă” – cele legate de școală.

Dacă nevoia de a avea ceva mai potrivit pentru teme decât pentru distracție este motivul pentru care ați evitat să cumpărați niște fotolii frumoase pentru cei mici, vă recomandăm să reconsiderați acest aspect. În acest mini-ghid, vă vom oferi informațiile de care aveți nevoie pentru a decide dacă aceste fotolii sunt potrivite pentru locul de muncă al copilului vostru, sau sunt mai repede un moft.

De ce este atât de important mobilierul pentru teme

Experții sunt de acord că mobilierul școlar este o parte integrantă a procesului de învățare. Mobilierul școlar potrivit le permite elevilor să fie pregătiți să învețe  în mod comod, dar mai ales, sănătos.

În fiecare zi, copiii petrec aproximativ șase ore, dacă nu chiar mai mult, așezați la un birou. Dacă scaunele nu sunt confortabile, copiii vor avea dificultăți de concentrare. Ba chiar și mai rău, copiii pot începe să dezvolte probleme de spate și alte probleme de sănătate rezultate din poziția incomodă sau nepotrivită.

Așa este – adulții nu sunt singurii care pot suferi probleme de sănătate provocate de orele lungi petrecute așezați la un birou. La fel ca un adult cu un loc de muncă la birou, un copil care stă pe un scaun de birou, ore întregi în fiecare zi, poate începe să simtă dureri, rigiditate și multe alte probleme fizice.

Copiii așezați confortabil învață mai bine?

Gândește-te la scaunele de birou din copilăria ta. Probabil erau făcute dintr-un material dur, în general metal și lemn. Nu se poate să fi uitat toată acea foială permanentă pentru a găsi cea mai confortabilă poziție, mai ales în a doua parte a zilei, când intervenea și oboseala.

Când copiii nu mai pot sta liniștiți din cauza scaunelor incomode, acest aspect le poate perturba serios procesul de învățare. Cu siguranță nu vor mai putea să se concentreze și să acumuleze informațiile necesare.

Scaunele ideale ar trebui să fie conturate pentru a se potrivi cu curbele naturale ale spatelui, reducând acest disconfort. Sigur, există scaune speciale pentru așa ceva. Cu toate acestea, majoritatea mobilierului ergonomic este în afara intervalului de preț acceptabil, mai ales că, la copiii aflați în creștere rapidă, nimic nu durează mai mult de maxim 2 ani. Este posibil atunci ca ideea acestui ghid – fotoliile mici pentru copii, să vă ajute?

Beneficii fotolii mici pentru copii

Există destul de multe lucruri pe care un fotoliu mic din puf le pot face pentru a îmbunătăți mediu de învățare. De asemenea, sunt mult mai avantajoase economic decât scaunele de birou ergonomice. Și nu în ultimul rând, sunt extrem de versatile, putându-se potrivi unei arii foarte vaste de utilizări.

Dar haideți să aruncăm o privire la detaliile specifice unui fotoliu mic pentru copii:

1. Promovează relaxarea

Un copil cu o minte relaxată învață mai bine. Când cineva se confruntă cu un disconfort fizic, creierul nu se poate relaxa: se concentrează pe a face situația mai confortabilă.

Fotoliile mici din puf sunt confortabile în mod natural, deci promovează învățarea. Sunt moi și primitoare pentru copiii de toate vârstele. Așezarea pe unul nu pare a fi o corvoadă – copiii sunt adesea fericiți să fie acolo, deoarece un puf se simte diferit de scaunele dure pe care le asociază de obicei cu școala.

2. Ușor de curățat

Mai ales părinților le va plăcea că aceste scaune sunt, de asemenea, foarte ușor de curățat, cu exterior dur, care rezistă la multe.

Materialul poate fi ușor șters cu un dezinfectant la sfârșitul fiecărei zile.

3. Oferă senzația de siguranță

Copiilor le place să se simtă în siguranță și confortabil în mediul lor. Lucrurile noi pot fi înfricoșătoare. Întrucât întâlnesc deja concepte noi și poate chiar oameni noi, pe măsură ce înaintează în învățătură, este important să vă asigurați că măcar  mobilierul nu le este intimidant.

Un fotoliu mic de puf pare o jucărie, deci este confortabil și familiar. De asemenea, suprafața moale oferă în sine siguranță, ajutând la reducerea anxietății adesea provocată de un mediu ca în clasă.

4. Ușor de mutat

Copiii pot învăța mai bine dacă pot să comute des și ușor între activități.

Deoarece fotoliile mici pentru copii sunt ușor de mutat, vă permit să vă rearanjați “sala de clasă” de câte ori aveți nevoie, pe tot parcursul zilei.

5. Experiență senzorială

Copiii mai mici încă învață cum să-și folosească simțurile pentru a interacționa cu mediul. Experiențele senzoriale îi pot ajuta să învețe făcându-i participanți activi, ceea ce este util chiar și pentru elevii cu tulburări din spectrul autist sau pentru cei cu deficit de atenție.

Aceste fotolii pufoase oferă o experiență excelentă pentru simțul tactil. Au o textură interesantă care poate provoca multe întrebări ale elevilor despre construcția lor. Și dacă copiii vor să alerge și să sară pe ele, nu vor fi răniți, așa că aceste scaune promovează interacțiunea.

6. Multe dimensiuni diferite

Puteți obține fotolii mici de puf în toate mărimile și formele:

       minge,

       pară,

       cupă etc.

Deși acest ghid este destinat în special utilizării lor pentru activitățile școlare, să nu uităm toate celelalte activități la care copiii le-ar folosi, în special joaca și TV-ul, de aceea forma și mărimea alese trebuie să țină seama și de așa ceva.

7. Promovează lectura

Deoarece aceste fotolii sunt confortabile și distractive pentru a sta în ele, copiii sunt mai predispuși să se scufunde în activități staționare, cum ar fi cititul. Dacă un copil nu poate să stea liniștit cu o carte în mână, ar putea fi doar un semn că scaunul lui nu este confortabil. De aceea, trebuie să menționăm asta, printre primele utilizări ale fotoliilor de acest tip regăsim camerele de lectură și bibliotecile.

Vei încerca acum un fotoliu pentru copii?

Noi doar atât vrem să reamintim: elevii relaxați și confortabili învață mai bine și mult mai repede decât restul!

Găsiți aici o selecție bogată de modele, și dacă ar trebui să facem și o recomandare, aceasta ar fi un fotoliu camera copii – model para Lazyboy.

Un răspuns la “Fotoliile mici sunt ok pentru copii?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.